В чому полягає секрет популярності суші та ролів у всьому світі?
Не дуже правильно буде називати суші просто смачним делікатесом. Адже це, в першу чергу, візитна картка Японії. Як тільки ми десь чуємо фразу “японська кухня”, то відразу в нашій уяві постає картинка: суші та дерев’яні палички. Цей стереотип пов’язаний з основними продуктами харчування японців: рис і риба. При цьому, для цієї страви японці навіть не піддають рибу термічній обробці. Українці полюбляють японську страву за її універсальність: це може бути смачним перекусом, або повноцінним обідом. Вони також чудово підходять до різних заходів і свят, як то вечірка в офісі або суші на день народження з друзями та родиною.
Яку рибу використовують для приготування суші в Україні?
Попри таку шалену популярність, на рахунок суші й по цей час існує багато забобонів, через які дехто навіть відмовляються від цієї корисної страви. А найвідомішим пересудом є те, що суші обов’язково містять сиру рибу. Це зовсім не так. Принаймні в Україні. В Азійських країнах, які межують з океаном, на відміну від більшості європейських країн, немає ніяких проблем з поставками свіжої риби. Тому це цілком очевидно, що страви з сирою рибою там користуються особливою пошаною.
В Україні риба і морепродукти проходять відповідну обробку, щоб продовжити термін зберігання: копчення, маринування, соління. Тому суші та роли, які подають в японських ресторанах в Україні, містять оброблену рибу: тунець, лосось, сьомгу, форель. І ризик отруїтися чи підхопити паразитів є мінімальним.
Подивіться цікаве відео REELS з Instagram про неймовірну локацію, де можна відпочити разом із смачними суші у Львові:
Роли та суші: чому вони такі популярні?
Перші ресторани, де готували страви японської кухні, в Україні з’явилися на початку 80-х років. Але, на жаль, вони були лише для обраних. Сьогодні ж закладів, де готують та подають суші просто не злічити. Немає такого міста в нашій країні де не можна було б поласувати смачним японським делікатесом. І популярність суші тільки зростає з кожним днем. Цьому сприяють кілька аспектів:
- Екзотична подача страви. Екзотична подача їжі завжди викликала шалений попит та захоплення. Таке незвичайне оформлення пробуджує апетит та бажання спробувати ще більше різних видів ролів і суші.
- Пікантний смак – ще один аспект, який додає прихильників в ряди любителів суші. Можна звичайно приготувати страву і вдома, самостійно, але тільки майстри в Monosushi знаються на всіх тонкощах приготування. Тільки тут подають суші з неповторним ароматом і смаком.
- Поживна цінність суші. Помірна кількість калорій в суші дозволяє швидко втамувати голод без шкоди для фігури. Саме тому суші можна вживати на дієтах та на правильному харчуванні.
Спробуйте й Ви. Не забувайте, що смачні та корисні страви це сумісні речі.
Подивіться ще цікаву і корисну інформацію на порталі: