Італійська та американська піци – відмінності

Італійська та американська піци відмінностіІталійці дуже консервативні в плані гастрономічної культури. Вони не сприймають жодних змін в рецептурі, техніці приготування та інгредієнтах. Італійці вважають піцу національною стравою і кожна родина піцайоло палко оберігає сімейний рецепт приготування піци. Важливим є не лише склад інгредієнтів, які входять в піцу, а і вибір борошна для тіста, походження томатів для соусу та вибір правильного сиру. А з іншої сторони, ніхто не анульовував факт існування “американо – італійської кухні”. Італійці, які емігрували в Америку в кінці 19 ст.- на початку 20 ст., підбирали схожі інгредієнти для своїх традиційних страв. Так і виникла італійська кухня по-американськи. Найкраща піцерія в Хмельницьку готує для Вас дуже смачну піцу.

Італійська піца

Справжня італійська піца

Важливо знати, що піца для італійців – це вечірня їжа. Більшість італійських піцерій, які не працюють для туристів, відкриваються тільки ввечері. У справжній італійській піцерії ви не побачите в меню іншої їжі, крім піци. Замовляють італійці одну піцу на одну людину. В меню зазвичай присутні кілька видів піци. Головними з них є неаполітанська піца і римська.

Неаполітанська піца готується з невеликої кількості інгредієнтів, але всі вони відмінної якості. Для тіста використовують лише:

  • борошно;
  • дріжджі;
  • вода кімнатної температури;
  • сіль.

Головною особливістю тіста є те, що воно має довго настоюватися – 12 годин. При замішуванні тіста його енергійно та з силою розминають і б’ють руками. Завдяки цьому тісто виходить міцним і легким одночасно. В якості начинки використовують моцарелу з буйволиного чи коров’ячого молока, пармезан, томатний соус і базилік. Випікають таку піцу в спеціальних глиняних печах на дровах. Температура такої печі досягає майже 480 градусів. Готується піца не довше 1,5 хвилини.

Головна ознака римської піци це хрусткий коржик зовні та м’який всередині. Римська піца готується без бортів, тісто пористе і легке. Завдяки використанню спеціальних дріжджів при випіканні основи для піци, вона виходить високою, але при цьому дуже легкою і з великими бульбашками.

Дивіться цікаве відео, як готується справжня італійська та американська піци в Україні:

Американська піца – ситна страва для великої компанії

Американці – це нація, яка любить добре і смачно поїсти. Тому і в меню кафе і ресторанів можна зустріти здебільшого м’ясні страви з різноманітними соусами. Піцу американці готують на дріжджовому тісті, до складу якого входять молоко, яйця. Тому таке тісто виходить м’яким, повітряним, солодкуватим на смак.

Інгредієнти для начинки американської піци теж суттєво відрізняються від витонченої італійської піци.

  • Ковбаси, бекон, шинка;
  • М’ясо птиці та інші сорти м’яса;
  • Велика кількість соусів, кетчуп, майонез;
  • Гриби, томати, інші овочі;
  • Багато твердого сиру;
  • Ананас.

Американські піцайоло можуть покласти в начинку будь-який продукт: і м’ясний фарш, і яйця, і курку барбекю. Готують таку піцу в духовій шафі. Така піца підійде для компанії, які просто хочуть смачно і ситно поїсти.

Якщо ви справжній гурман, який бажає насолодитися витонченим смаком піци, то замовляйте піцу, приготовану за найкращими італійськими рецептами в Пронто.

Подивіться ще цікаву і корисну інформацію на порталі: